Използването на аромати  в дома ни може да окаже силно

...
Използването на аромати  в дома ни може да окаже силно
Коментари Харесай

Тайната сила на ароматите в дома

Използването на аромати  в дома ни може да окаже мощно влияние върху настроението и средата, в която живеем, да преобрази ситуацията и да провокира страст.  Когато употребявате аромати и ароматизатори обаче, е значимо да вземете поради желанията и чувствителността на членовете на семейството си. Изберете естествени и нетоксични разновидности, като да вземем за пример чисти етерични масла или натурални свещи на основата на соя. 

От свежото благоухание на вкусни плодове до уюта на пикантните аромати - ето някои от тайните им сили и по какъв начин и къде най-добре да ги употребявате -  несъмнено, без да прекалявате. 

Подобряване на настроението 

Различните аромати са способни да провокират избрани страсти и настроения. Лавандулата , лайката и ванилията да вземем за пример са известни със своето успокояващо и релаксиращо деяние, до момента в който цитрусовите аромати, лимон и портокал , имат способността да подобрят настроението ви.



Намаляване на напрежението

Ароматерапията - потреблението на етерични масла - може да помогне за понижаване на напрежението и тревогата. Доказано е, че аромати като лавандула , роза и бергамот имат успокояващо деяние и могат да оказват помощ за основаването на по-спокойна атмосфера. 

Включването на ароматерапията в всекидневието обаче  би трябвало да е доста деликатно. Важно е да сте наясно с главните насоки по какъв начин да употребявате безвредно етеричните масла и по какъв начин ви въздействат. Най-добре е да се консултирате със сертифициран експерт по ароматерапия или медицински експерт, преди да прилагате етерични масла в всекидневието си. 



Подобряване на концентрацията

Смята се, че някои аромати, като мента и евкалипт , усъвършенстват когнитивните функционалности. Тези аромати могат да бъдат изключително потребни в домашните офиси или образователните пространства. 



Качествен сън

Създаването на успокояваща рутина преди лягане с успокояващи аромати като лавандула или лайка може да насърчи релаксацията и да усъвършенства качеството на съня ви. Използването на дифузер или прибавянето на няколко капки етерично масло към възглавницата ви може да сътвори спокойна среда за сън.



Положителни страсти

Ароматите са тясно свързани със мемоари и страсти. Като употребявате непрекъснато избран мирис в дома си, можете да създадете позитивни асоциации, които способстват за възприятието за комфорт и благоденствие. 



Щрих към декора  

Ароматизираните свещи ще прибавят към декора на дома ви, като в същото време изпълват пространството с възхитителни аромати. И освен това - те могат да основат приятна атмосфера, когато имат посетители или специфичен мотив.

Грижа за себе си 

Включването на аромати в рутинните грижи за себе си, като да вземем за пример релаксираща вана с ароматизирани соли или ароматизирани артикули за грижа за кожата, може да усъвършенства цялостното чувство за благоденствие. 

Експериментирайте с разнообразни аромати и способи на разпространяване и обърнете внимание на това по какъв начин те въздействат на настроението ви и на околната среда и на обичаните ви хора. 



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР